luni, 30 noiembrie 2015

Pink glass look

Un colier diferit prin tehnica in care a fost realizat. Polimer translucid impreuna cu vopsea metalizata roz--rezultat..o piesa cu reflexii metalizate (acestea nu se pot vedea in poza, dar cand misti piesa le observi) cu efect de sticla, piatra.nu stiu cu ce seamana mai bine. Margele sunt realizate manual prin aceeas tehnica, plus margele acrilice si accesorii metalice

duminică, 29 noiembrie 2015

Electric colors

Cum spune si titlul...culori electrice, intense, combinatii periculoase
Asa as descrie acest colier lung, pe baza de lant, margele modelate manual si pandantiv tip "gogoasa" realizat prin tehnica mea preferata- mokume gane

Cercei ...din nou

Nu am mai modelat de mult timp cercei si sincer..imi era dor
Doua perechi diferite, de dimensiuni destul de mari...
Cercei usor bombati roz-gri, cu model extrudat. Desi sunt mari sunt foarte usori si se aseaza frumos
Cercei atarnatori, cu margele modelate manual. Am testat ceva nou, margelele sunt realizate din polimer translucid amestecat cu vopsea albastra.


marți, 17 noiembrie 2015

Catalogul mult asteptat - NACD 2015

Yey...in sfarsit a aparut catalogul Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs 2015...si fac parte din el :)
Ca sa explicam frumos, creatiile RAMsMADE au fost prezente la editia din Timisoara, prin urmare apar in catalog, alaturi de multe alte produse si creatori de exceptie.
Sunt mandra ca am facut parte din acest proiect, in diverse roluri: organizator voluntar, fotograf, participant.
Au fost 3 editii: Cluj, Bucuresti, Timisoara cu adevarat spectaculoase, un eveniment frumos si elegant organizat
Pentru a vizualiza varianta online a catalogului - CLICK AICI

La pagina 99, ma puteti gasi :)

luni, 16 noiembrie 2015

Texturi...efecte spectaculoase

Vroiam de mult sa scriu despre texturi..acele stampile sau foi de texturare, cu care se pot realiza atat de multe efecte si tehnici.
Pentru cei care nu lucreaza cu lut polimeric, vreau sa mentionez ca nu vorbesc despre stampile sau texturi pentru hartie, acestea nu se preteaza foarte bine pe lut polimeric. Am testat si asa ceva, dar din pacate sunt mici, modelul foarte mic, nu foarte adanci.
Am testat multe tipuri de texturi (ma voi referi asa la toate materialele si uneltele folosite pentru texturare), de la multi producatori. Preferatele mele raman cele produse de Lisa Pavelka, sau cel putin care ii poarta numele. In primul rand materialul, un cauciuc de buna calitate, flexibil, rezeistent, care se curata foarte usor. Am testat si Makins sau Staedtler, dar nu m-au multumit.
Texturile Lisa Pavelka vin in foarte multe modele, sunt foarte adanci (aici ma refer la tiparul texturii), astfel ca pot fi folosite cu usurinta pentru mokume gane si nu doar pentru a imprima un model finut, cum sunt cele de la Staedtler. De asemenea se pot folosi usor pentru tehnica sutton slice, una din preferatele mele, si nu se taie in momentul in care vom razui.
Alte texturi, de fapt un singur model pe care l-am gasit util, a fost de la Makins, modelul cu fagure de miere, pentru care am gasit un tutorial foarte interesant, dar materialul este foarte rigid, un fel de plastic usor, ceea ce face textura sa fie mai greu de folosit.
Ce putem realiza cu aceste texturi si daca merita investitia? Va asigur ca merita, deoarece se pot folosi in multe tehnici de baza: mokume gane, mica shift, sutton slice, dar si pentru texturare diverse obiecte sau bijuterii, folosit apoi pogmenti metalici sau culori acrilice. Consider ca astfel de texturi nu ar trebui sa lipseasca din "recuzita" voastra de modelat. Daca sunteti inventivi se pot improviza multe texturi folosind obiecte din casa, unelte, bureti, materiale, dantela, in schimb aplicatiile si efectele sunt mai reduse.

Va las mai jos si cateva exemple, creatii facute de-a lungul timpului, folosind diverse texturi.

sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Medalioane pe lant

Tot pentru Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, din Timisoara, am realizat si aceste medalioane, pe lant. Unul dintre ele este pe lant lung, unul scurt. Nu sunt cele mai complexe, dar este dovada clara ca atunci cand lucrezi cu lut polimeric..nimic nu se pierde, totul se transforma. Unul dintre ele, cel scurt, este realizat dintr-un rest din modelul folosit la colierul tip lance, iar celalalt din resturi, ptrin-o tehnica interesanta in care poti realiza imagini in oglinda. Deoarece culorile au fost similare, modelul in oglinda nu este foarte evident, cel putin in poza.


marți, 10 noiembrie 2015

Tricou pictat- minions

Am primit o comanda, sa pictez un tricou cu simpaticele personaje- minions..uimitor tricoul a fost daruit unui baiat, caruia i-a placut foarte mult
Imi place sa pictez tricouri, desi pictura nu e punctul meu forte..zic eu ca a iesit dragut

RAMsMADE la NACD Timisoara

La finalul lunii octombrie am participat la Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, organizat de Revista Atelierul. A fost un eveniment tip expozitie, un eveniment select cu creatii atent selectate. Un eveniment cum ar trebui sa fie mai multe targuri de handmade, nu tiganeala prezenta la multe.
Poate suna dur, dar nu stiu ce cuvant mai bun as putea folosi
O expozitie cu produse de autor, create manual, dar prezentate elegant, intr-o locatie chic si boema...nu pe strada, pe tarabe. Un loc in care publicul vine doar pentru eveniment, la tinta,,,nu ca se afla in trecere pe strada X. Un eveniment cu adevarat in favoarea artistilor si creatorilor de handmade
Mai jos, cateva poze cu produsele RAMsMADE, echipa de organizatori dar si participanti



Poze realizate de Daniela Lazar, mai multe poze pe site si pagina de FB: